2019 GCAT Agenda
Collecting the Green & Sparkling
like an Emerald
Agenda is subject to change up to the day of the Conference 

May 14, 2019-Tuesday

8:30 a.m. -11:30a.m Registration
10:00a.m.-11:30p.m Vendors move in to place
10:00a.m.-11:30p.m Lunch around Town On your own
1:00p.m.-2:30p.m. Leading through Change
Karen Williams
1.5 hours
2:30p.m.-2:45p.m. Break
2:45p.m.-3:00p.m. General Membership Meeting /Voting
3:00p.m.-4:00p.m. Legislative Updates
Jim Lehman
1.0 hours
4:00p.m. -5:00pm Minute to Win It
(Teams with GCAT Board Members)

May 15, 2019-Wednesday *Breakouts All Day*

Breakout Sessions
8:00 a.m.-10:00a.m.
(Room 1)
County & District Courts 2.0 hours
8:00 a.m.-10:00a.m.
(Room 2)
Justice of the Peace & City Courts
Ed Spillane (College Station Municipal courts)
2.0 hours
10:15a.m.-10:30a.m. Morning Break
10:30a.m. - 12:30p.m. Lunch on your Own
12:45p.m.-2:45p.m
(Room 1)
County & District Courts
(GCAT Board)
2.0 hours
12:00p.m.-2:45p.m
(Room 2)
Justice of the Peace & City Courts
(GCAT Board)
2.0 hours
2:45p.m – 3:00p.m. Break (GCAT Anniversary Cake)
3:00p.m.-4:30p.m.
(Room 1)
Indigent Best Practices
Justice of the Peace & Cities
1.5 hours
3:30p.m.-4:30 p.m
(Room 2)
Indigent Practices for
County & District Courts
1.5 hours
4:30p.m.-5:30p.m New Collectors with OCA
David Cueva
1.5 hours
4:30p.m.-5:30p.m. Seasoned Collectors
Open Session with GCAT Board
1.5 hours

May 16, 2019-Thursday (GCAT Shirts)

8:00a.m.-10:00a.m. Audit for the State of Texas Everything to Know
David Cueva
2.0 hours
10:00a.m.-10:15a.m. Morning Break
10:15a.m.-11:45a.m. Ethics for Court Staff
(Hon. Laura Weiser)
1.5 hours
11:45a.m.-1:30p.m Luncheon & Awards
1:30p.m.-1:45p.m Break
2:00p.m.-4:00p.m. George Bush Library Tour, Transportation Provided. Meet in the Lobby
at the Front doors, With GCAT Shirts Please

May 17, 2019-Friday

8:30a.m.-10:00a.m. Senator Speaker on what is helping or harming Collections 1.5 hours
10:00a.m.-11:00a.m. Groups Discussion come forward and ask questions and get the answers
Questions? This is the time to ask your questions people please stay and
ask and learn and teach.
1.0 hours
11:00a.m. Ending of the GCAT 20th Emerald Conference. Let’s keep going until the
Silver Anniversary of 25 Years for the Independence of Collectors of
Texas We stand together and we stand alone.

Speaker Information
 

David Cueva, CFE
Audit Manager
David.Cueva@txcourts.gov
Ed Spillane
College Station Municipal Judge
espillane@cstx.gov
Jim Lehman
Lehman Solutions
jim@lehmansolutions.com